کد مطلب: 138222
مقاومت و پايداري
تاریخ انتشار : 1394/03/04
نمایش : 1826
















به گزارش هفت چشمه به نقل از ايثار، امام خميني (ره) در همان روزهاي موشک باران فرمودند: دزفولي‌ها دين خود را به اسلام ادا کردند.
چهارم خرداد روز مقاومت و پايداري دزفول نام‌گذاري شده است. اين نامگذاري به دليل مقاومت و ايستادگي مردم دزفول در برابر تهاجمات دشمن در طول هشت سال جنگ تحميلي بود. مقاومت و ايستادگي مردم در مقابل موشک‌باران سنگين رژيم بعث عراق، حضور گسترده و چشمگير مردم دزفول در ميادين نبرد و تأمين نيروهاي يک لشکر به‌طور کامل از اين شهرستان همچنان تحسين‌آميز است. همچنين بسياري از فرماندهان جنگ از دزفول بودند. اين شهر همچنين بازسازي در حين جنگ را تجربه کرد همزمان که زير موشک باران مداوم و بي‌سابقه بود، خرابه‌هاي ناشي از جنگ مورد بازسازي قرار مي‌گرفت و بدين سان هيچ‌وقت خالي از سکنه نشد به‌طوري که حتي يک نماز جمعه درطول هشت سال تعطيل نشد. دزفول همچنين بيشترين تعداد شهداي غيرنظامي را نسبت به جمعيت آن دارد.
بچه‌هاي جبهه، دزفول را با نام شهر بي در و پيکرمي‌شناختند که اين کنايه بود از موشک باران مکرر آن توسط دشمن‌بعثي؛ خصوصاً در اوايل جنگ که هيچ حساب و کتاب خاصي‌نداشت، همهٔ شهر را مي‌زدند. مد خل و مخرج و ابتدا و انتها نداشت؛ همهٔ شهر مثل هم آسيب ديده بود. «شهر موشک‌ها»، «شهر پاتک‌ها» و «شهر مقاومت» اسامي ديگري بود که رزمندگان روي اين شهر گذاشته بودند. شهري که تا آن زمان زخم دويست موشک و بيست هزارگلوله توپ دشمن را به جان خريده بود و هم چنان بر پا و استواربود.
در سال‌هاي دفاع مقدس، نمازجمعه باشکوه دزفول با حضوررزمندگان اسلام و پذيرايي مردم مقاوم آن ديار بعد از نمازجمعه درايستگاه‌هاي صلواتي، فراموش‌نشدني است؛ که به عنوان شهر نمونه‌مقاومت شناخته شده است. دزفول از شهرهايي است که نقش وسيعي در پيروزي انقلاب اسلامي ايران دارد. همچنين دزفول در زمان جنگ تحميلي عراق بر عليه ايران بارها مورد اصابت موشک‌هاي دشمن قرار گرفت و همچنين رشادت‌ها و از خودگذشتگي هاي اين ملت غيور و همچنين اهداء شهداي فراوان اين شهر موجب شد تا امام خميني (ره) در مورد اين شهر فرمودند: «دزفول دين خود را به اسلام ادا کرد». ويراني‌هاي ناشي از جنگ تحميلي اکثراً در سال‌هاي بعد از ترميم شده است ولي هنوز آثاري از آن دوره برجاي مانده است. مقاومت‌هاي ملت غيور اين مرز و بوم موجب تا دزفول در اين دوره به شهر استقامت معروف گردد.
دزفول کلمه اي است مرکب از «دز و پل» اين پل را پل روناش و دز را قصر روناش هم مي‌گفتند در سمت غربي رودخانه دز شهري به نام روناش بوده که اکنون اثري از آن نيست. عده اي ديگر معتقدند که کلمه دزفول از دژ پل گرفته شده که در اصطلاح محلي دزفيل گفته مي‌شود اين کلمه به مناسبت قلعه اي است که براي حفظ پل تاريخي دزفول در زمان شاپور دوم ساساني در ابتداي شهر ساخته شده.
اميد به زندگي زير آتش دشمن
در اوج موشک‌باران و بمباران هوايي در دزفول سينما ساخته و راه‌اندازي شد. استقبال مردم به حدي بود که در يک ماه حدود ۲۵۰۰ بليت فروخته شد آن‌هم در سينمايي با گنجايش ۳۰۰، ۴۰۰ صندلي. حرکت بعدي بازسازي رنگ‌آميزي و مرمت وسايل ورزشگاه شهر بود. درست هنگام موشک‌باران مسابقات فوتبال، کشتي و واليبال برگزار و مردم استقبال خوبي از آن مي‌کردند. دزفول و ازجمله مردم دزفول به جنگ عادت کرده بودند. عروسي‌ها و جشن‌ها برگزار مي‌شد و مثل سابق مردم به شب‌نشيني مي‌رفتند. بازار و مغازه‌ها تعطيل نبود. جو فرهنگي و مذهبي دزفول باعث شد بسياري از فرماندهان که در اطراف دزفول زندگي مي‌کردند به آنجا بيايند. شهيدان حاج همت، رضا دستواره، عليرضا نوري و چند تن از فرماندهان لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله (ص) و مهدي و حميد باکري، حسين خرازي و چند فرمانده تيپ و لشکر ديگر ازجمله اين فرماندهان بودند. يکي از موارد روحيه‌دهنده رزمندگان راديو جبهه بود. راديو جبهه از دزفول براي تمام رزمندگان پخش مي‌شد. شايد باور کردنش سخت باشد که چند جوان کم‌تجربه با يک ضبط‌صوت و يک فرستنده اين راديو را راه‌اندازي کرده باشند. آن‌ها با همين بضاعت کم توانستند اين راديو را راه‌اندازي کنند البته چند تن از جوانان دزفولي نيز برنامه‌هاي آن‌ها را مي‌نوشتند. دزفول در زمان جنگ به‌عنوان شهر نمونه جمهوري اسلامي ايران انتخاب شد. شهري که سمبل استقامت ايرانيان است. دزفول از هشت سال دفاع مقدس سربلند بيرون آمد مردم مؤمن و مهمان‌نواز دزفول در سال‌هاي نبرد يار و ياور انقلاب و رزمندگان بودند پس بي‌دليل نيست که دزفول سمبل استقامت ما ايرانيان است؛ همين‌طور که خرمشهر سمبل مقاومت ماست.
انتهاي پيام/570ه
  
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg